Susanne M. Fritsche

SUSANNE M. FRITSCHE

MALER & ARKITEKT

Nordre Strandvej 80 A

3000 Helsingør

 

tlf: 49 21 64 60 – mobil: 41 83 39 83

mail: sumafri@gmail.com

 

 

November 2011

 

Billeds tittel: ”Marker i Nordsjælland”.

 

Jeg er født i 1939.

Det er lang tid siden – og jeg har faktisk malet i rigtig mange år – i ca. 50 år – sikkert fordi jeg ikke kan lade være.

 

Jeg er uddannet som arkitekt på Kunstakademiets Arkitektskole med afgang i 1967 – og har tjent til det daglige brød som arkitekt – indtil jeg gik på efterløn i 2001.

 

Men jeg har næsten hele tiden malet.

Jeg har således ikke levet af at male – men levet for at male.

 

Ud over undervisningen på arkitektskolen har jeg modtaget undervisning i tegning og akvarel hos Agnete Varming – oliemaling hos Harriet Tesch og Grethe Bagge samt grafik hos Peter Martensen.

 

Da jeg var yngre, var det mest det abstrakte maleri, der optog mig, men for mange år siden ændrede jeg inspiration fra at se ind i mig selv – til at se ud på omgivelserne.

 

Jeg er meget fascineret af naturen og er grebet af oplevelsen af at sidde under åben himmel – sanse – se og høre – og for at prøve at fastholde stemningen og oplevelsen på billedet.

 

Da jeg bor nord for Helsingør tæt på havet – skoven og markerne, er det skiftende lys og de ændrede stemninger en uendelig inspiration.

 

Jeg maler mest i pastel og olie og har bl.a. haft udstillinger i Lægehuset ”Rønnebær Allè 50” – Gentofte – Hørsholm- & Helsinge kommuner – hvor jeg bl.a. også har solgt billeder.